Glutenfritt bröd, 3 limpor

Serverar: 3 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Ett gott glutenfritt bröd som är lätt att göra!

Ingredienser

  • 9 dl vatten
  • 1 msk Fiberhusk
  • 2 msk sirap
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 kg Sempers mix med fiber (2 förp)
  • 12 g torrjäst (1 förp)
  • Instruktioner

    1. Värm vattnet. Det ska vara ca 40 grader (3 minuter i mikron på högsta värmen brukar funka för mig)
    2. Vispa ned fiberhusken och låt svälla i 10 minuter.
    3. Vispa ned sirapen, oljan och saltet.
    4. Nu behövs en maskin med degkrokar som orkar hålla igång ett tag! Häll i mjölet och blanda jästen med mjölet och starta sedan maskinen. Kör i ungefär 5 minuter, tills degen är ordentligt blandad.
    5. Fördela sedan degen i tre brödformar eller i en bakplåtspappersklädd långform.
    6. Sedan ska degen jäsa under duk i 30 minuter. Bra tillfälle att sätta på ugnen på 225 grader.
    7. Om du sedan använder brödformarna ska bröden stå inne i 30 minuter. Använder du långpanna, ska den stå inne något kortare.
    8. Bröden ska sedan svalna på galler under duk!

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    2
    4
    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben