Glutenfri Högbo bröd

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

Jag har vid besök på Högbo brukshotell fått detta recept. Den glutenintolerante i min familj önskade kunna äta av brödet, varför jag bakade brödet med glutenfria ingredienser. Resultat blev MVG av användaren.

Ingredienser

  • 2 ½ dl boveteflingor (naturligt glutenfria)
  • 2 ½ dl Sempers rena havregryn ( är glutenfria)
  • 2 ½ dl Sempers mix el. annat glutenfritt mjöl
  • 1 dl russin
  • 1 (- 2) dl finklippta osvavlade aprikoser
  • 1( - 2) dl skållad mandel
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk husk
  • 4 ½ dl filmjölk el. mjölkfritt alternativ
  • ½ dl mörk sirap
  • Instruktioner

    Blanda alla torra ingredienser Tillsätt sedan sirap och filmjölk använd avlång brödform 1,5 l som smörjes eller kläs in med teflonduk eller bakpapper. Gräddas i 175 grader i 1 timme och 20 - 30 minuter. Måste kallna innan man skär upp brödet

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (8)

    lece 9 januari 2010

    Låter gott, men husk ?? Aldrig hört talas om, kan ngn hjälpa till ?

    SPELA 10 januari 2010

    Husk eller fiberhuskk är nästan ett måste när man bakar glutenfritt. Det är ett fiberrikt pulver av psylliumskal. Jag brukar använda det när jag gör om recept med vetemjöl och tar glutenfritt + lite husk för att "stabilisera" degen eller för att få brödet att bli lite mera saftigt. Det går säkert att baka brödet utan husk också. Husk suger upp vätska. Husk är smak och luktfritt. Det finns i alla välsorterade större butiker på mjölhyllan. Det fungerar även i bakpulverdegar. Hela psylliumfrön användes i äldre tider som laxermedel och inhandlades på apotek. Finns även i dagens hälsokostbutiker för diverse egenvårdsbehov.

    SPELA 10 januari 2010

    Husk eller fiberhuskk är nästan ett måste när man bakar glutenfritt. Det är ett fiberrikt pulver av psylliumskal. Jag brukar använda det när jag gör om recept med vetemjöl och tar glutenfritt + lite husk för att "stabilisera" degen eller för att få brödet att bli lite mera saftigt. Det går säkert att baka brödet utan husk också. Husk suger upp vätska. Husk är smak och luktfritt. Det finns i alla välsorterade större butiker på mjölhyllan. Det fungerar även i bakpulverdegar. Hela psylliumfrön användes i äldre tider som laxermedel och inhandlades på apotek. Finns även i dagens hälsokostbutiker för diverse egenvårdsbehov.

    SPELA 10 januari 2010

    Husk eller fiberhuskk är nästan ett måste när man bakar glutenfritt. Det är ett fiberrikt pulver av psylliumskal. Jag brukar använda det när jag gör om recept med vetemjöl och tar glutenfritt + lite husk för att "stabilisera" degen eller för att få brödet att bli lite mera saftigt. Det går säkert att baka brödet utan husk också. Husk suger upp vätska. Husk är smak och luktfritt. Det finns i alla välsorterade större butiker på mjölhyllan. Det fungerar även i bakpulverdegar. Hela psylliumfrön användes i äldre tider som laxermedel och inhandlades på apotek. Finns även i dagens hälsokostbutiker för diverse egenvårdsbehov.

    perikssonroom 22 januari 2010

    Husk är engelska för frökapsel.

    gullan15 5 maj 2012

    Äntligen ett gott glutenfritt bröd! Har också köpt brödet i Högbo för längesedan, innan glutenintolerans. Använde gojibär och torkade blåbär istället för aprikoser och russin. Bytte ut mörk sirap mot agavesirap. Det blev toppen.Tack för att du publicerade detta recept!

    ingamia 25 september 2014

    Tack för detta goda recept. Först nu har jag hittat ett jättegott glutenfritt bröd. Kommer att bli favoritrecept.

    Helena0 28 oktober 2014

    Supergott bröd och enkelt, har gjort det flera gånger!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben