Gobitar

Serverar: 36 portioner

Mandel- och chokladkakor som bakas i avlånga formar. Mums.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 40 g mörk blockchoklad
  • 110 g smör
  • 1 1/2 dl sötmandel
  • 1 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Rör ägg och strösocker pösigt. Smält chokladen med smöret och blanda ner det i äggblandningen. skålla mandeln och rör ner dem hela i smeten. Rör sist ner mjölet. Smörj två avlånga sockerkaksformar med kallt smör och bröa dem. Häll i smeten.
    2. Grädda i 200 graders ugnsvärme i 10 minuter och minska sedan till 150 grader. Grädda färdigt kakan ca 20 minuter. Stjälp försiktigt upp kakan och skär 18 bitar av varje form.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben