Gobitar med choklad

Njutes i små bitar till en kopp kaffe.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 litet ägg
  • Fyllning
  • 2 dl créme fraiche
  • 300 g mörk choklad
  • 2 äggulor
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1 droppe röd karamellfärg
  • ca 1½ msk vatten
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader. Mördegen: Mät upp alla ingredienserna i en matberedare. Kör på högsta hastighet en kort stund. Skulle degen vara för kladdig tillsätt ytterligare ½ dl mjöl. Låt degen vila kallt minst 30 minuter före utbakning.
    2. Fyllning: Värm créme fraiche i en kastrull så att den når kokpunkten. Stäng av plattan. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner i kastrullen. Rör tills chokladen har smält. Slå sönder äggulorna med en gaffel och rör ner dem i chokladsmeten.
    3. Dela mördegen i två bitar. Kavla ut på lätt mjölat bakbord till två rektanglar, ca 18x25 cm. Lägg en degplatta i botten av en lika stor bakpappersklädd form. Häll på fyllningen på första plattan, lägg på den andra degplattan. Nagga locket med en gaffel. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna i formen. Stjälp upp den kalla kakan. Blanda samman ingredienserna till glasyren, bred glasyren jämt över kakan och låt stelna, skär i rutor

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben