God kassler- och broccoligratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Klassisk kassler- och broccoligratäng med hemgjord ostsås. Vi tycker det blir godast så.

Ingredienser

  • 400 g kassler
  • 400 g broccolibuketter, frysta
  • 50 g margarin
  • 4,5 msk vetemjöl
  • 7,5 dl standardmjölk
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • ca 200 g riven gratängost, eller annan smakrik ost
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 225º. Koka broccoli enligt anvisning på förpackningen. Strimla kasslern. Lägg broccoli och kassler i smord ugnsfast form.
    2. Smält margarin i en kastrull och rör ned mjölet. Häll i mjölken under omrörning och låt koka upp. Sänk värmen och låt koka 2-3 minuter.
    3. Smaka av med salt och peppar. Rör ner den rivna osten.
    4. Häll ostsåsen över kassler och broccoli. Ställ in ugnen och gratinera ca 20 minuter.
    5. Servera till pasta eller kokt potatis.

    Liknande recept

    4.9
    45 min
    4-6
    16

    Kommentarer (4)

    smultronkyss 3 februari 2009

    gott och enkelt. Denna rätt blir det fler gånger.

    mitamarita 19 mars 2010

    Jättegott!

    annis70 2 juni 2011

    En mycket god gratäng och enkelt :)

    Cassiopeya 9 februari 2012

    Oj vilken höjdare! Verkligen jättegod och enkel att göra. Använde fryst broccoli och det gick jättebra. Ska bara komma ihåg att inte ha för mycket salt i ostsåsen nästa gång eftersom både kasslern och osten jag använder är ganska salta. Första gången åt vi den som ensamrätt med knäckemacka till. Idag fick den sällskap av råris och lite gurka. En rätt vi absolut kommer laga igen. Tusen tack för ett superrecept :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben