Kassler- och blomkålsgratäng

Serverar: 4 portioner

Mycket gott

Ingredienser

  • 3 dl långkornigt ris
  • 6 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 2 blomkålshuvuden ca 880 g
  • 500 g kassler
  • 2½ dl färdig sås
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka riset i vatten med salt enligt förpackningens anvisning. 2. Skölj och bryt blomkålen i mindre buketter. Koka blomkålen i lättsaltat vatten ca 5 minuter 3. Skär kasslern i tunna strimlor. Låt blomkålen rinna av. 4. Fördela blomkål och kassler i en ugnsäker form. Fördela ostsåsen och den rivna osten över. 5. Gratinera mitt i ugnen i 250 grader ca 10 minuter. 6. Servera gratängen med riset och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    evaldo 27 oktober 2008

    Hejsan. Jag har provat din kassler och blomkålsgratäng, den var skitgod. Lägger in ett par bilder också.

    mejliz 16 mars 2009

    Det ska bli spännande att prova =) tack för receptet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben