Blomkålsgratäng med kassler och bacon

Serverar: 4 portioner

Snabbt och enkelt

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud, ca 1 kg
  • 400 g kassler i tärningar
  • 1 pkt bacon skuren i tre bitar
  • 5 dl mjölk
  • 25-50 g margarin
  • 4 msk idealmjöl
  • 300 g stark ost till såsen skuren i bitar
  • 3 dl riven ost till toppningen
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Gör lagom bitar av blomkål. Förväll blomkålen 10 min så att det finns tuggmotstånd kvar. Gör en bechamelsås: Smält smöret i en panna, och slå på mjölet och vispa ihop. Sänk värmen och tillsätt 5dl mjölk och låt det hela koka upp. Några flingor salt och lite svartpeppar.
    2. Smält ner ostbitarna i såsen, vispa hela tiden. Ta fram en gratängform och smörj in den. Lägg i blomkål och kassler. Slå på den gjorda såsen och toppa av med den rivna osten och de korta baconskivorna. Gratinera i ugnen 200 grader ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    Annette48 1 september 2008

    Det va jätte gott...första gången jag överhuvudtaget gjorde blomkåls gratäng...!! Men de va ju lätt ...o sååå gott!!!

    evaldo 9 februari 2009

    Hej. Jag har provat ditt recept på "Blomkålsgratäng med kassler och bacon", den var jättegod. Lägger in en bild, hoppas du inte har något emot det? Mvh evaldo

    evaldo 9 februari 2009

    Hej. Jag har provat ditt recept på "Blomkålsgratäng med kassler och bacon", den var jättegod. Lägger in en bild, hoppas du inte har något emot det? Mvh evaldo

    sparta 20 augusti 2010

    Det här var riktigt gott.Tack för receptet!

    mammis 5 september 2012

    Jättegooott

    Lena 10 oktober 2012

    Mycket gott... kommer att göra denna flera gånger

    enAnnan 18 juli 2013

    Mycket gott, mycket smak. Perfekt vardagsmat. Tack.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben