Kassler- och champinjonsås till pasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod och snabb pastasås

Ingredienser

  • 4 portioner valfri pasta (jag föredrar färsk tagliatelle)
  • 400 g kassler i tärningar
  • 400 g färska champinjoner i skivor
  • 4-6 dl crème fraiche (valfri sort, 34% eller lättvarianten)
  • 1-2 msk kalvfond
  • 2 msk dillspetsar,torkad dill eller färsk finhackad dill
  • Cayennepeppar
  • Svartpeppar
  • Vitpeppar
  • Paprikapulver
  • Kinesisk soja
  • 1 tsk strösocker
  • Instruktioner

    1. Stek svamp och kassler i en stekpanna tills all vätska är borta. Ställ åt sidan.
    2. Häll créme fraiche, fond och dill i en traktörpanna och koka ihop ca 2-3 minuter. Häll ned kassler och champinjoner.
    3. Smaksätt med peppar, paprika, soja och socker tills du är nöjd med styrkan.
    4. Ställ åt sidan och koka pastan enl anvisningar på paketen. Koka gärna upp vatten i vattenkokaren först och koka pastan på samma platta du gjort såsen på för att spara energi :)
    5. Servera med valfria grönsaker :P

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (1)

    CenturyJ 30 april 2013

    Kommer göras om många gånger här hemma, hela familjen åt och tyckte det var jättegott! Tack för receptet :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben