Goda rågfrallor

Tid: 1 timme

Underbart goda nyttiga frallor med gott tuggmotstånd :)

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 1 pkt jäst
  • 1 msk socker
  • 1,5 msk salt
  • 1 dl hela vetekorn (ev.Korngryn istället, men saftigare med vete..)
  • 1 dl linfrön
  • 3,5 dl grovt rågmjöl
  • 3,5 dl grahamsmjöl
  • Drygt 1 l vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i ljummet vatten. (om du använder vetekorn skall dessa kokas i 20 min). Tillsätt alla ingredienser och kör i bakmaskin i ca 10 min.
    2. Baka ut till 20 bullar, låt jäsa på plåt i 30 min. Grädda 10-15 min i 250 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    festmaten 22 oktober 2008

    Är det verkligen rätt att det skall vara 1 liter vatten? Jag fick ta mycket mer vetemjöl än receptet visar, det blev alldeles för lös deg annars. Men det blev bra till slut, goda också. De här blir bakade fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben