Snabba rågfrallor

Serverar: 12 portioner

Enkla och lättbakade rågfrallor med nyttiga solrosfrön. Perfekt till lyxfrukosten med smör, ost och en klick marmelad. Mums! Dessa frallor är godast att äta nybakta.

Ingredienser

  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl fint rågmjöl
  • 4½ dl vetemjöl
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl filmjölk
  • Garnering
  • Solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 230 grader.
    2. Blanda ihop bakpulver, salt, fint rågmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Dela degen i 12 bitar och forma runda bollar med mjölade händer.
    3. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Strö över solrosfrön. Grädda frallorna mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt dem svalna på plåten.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben