Enkla och lättbakade rågfrallor med nyttiga solrosfrön. Perfekt till lyxfrukosten med smör, ost och en klick marmelad. Mums!
Dessa frallor är godast att äta nybakta.
Ingredienser
1 msk bakpulver
1 tsk salt
2 dl fint rågmjöl
4½ dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl filmjölk
Garnering
Solrosfrön
Instruktioner
- Sätt ugnen på 230 grader.
- Blanda ihop bakpulver, salt, fint rågmjöl och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Häll ner filmjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Dela degen i 12 bitar och forma runda bollar med mjölade händer.
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Strö över solrosfrön. Grädda frallorna mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt dem svalna på plåten.
Liknande recept
Kommentarer (0)