Goda söndagsgrytan

Servera med ris eller pressad potatis samt sallad.

Ingredienser

  • 900 gr fläskfilé
  • 2 stora kabanosserkorvar
  • 1 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 tsk mejram
  • 1 msk mjöl
  • 1 burk syltlök (195 g)
  • 1 burk svarta oliver (225 g)
  • 1 röd paprika
  • 1 dl hackad ättiksgurka
  • 5 dl grädde
  • 6 st soltorkade tomater
  • Instruktioner

    1. Putsa filén och skär den i tjocka skivor som bultas lätt med handen. Skär korven i skivor och bryn utan fett. Ta sedan upp korven och lägg den åt sidan.
    2. Bryn köttet, strö över salt, peppar och mejram. Dofta över mjöl och rör om. Tillsätt syltlöken (spar spadet), oliverna som delats på mitten, hackade gurkan, soltorkade tomaterna samt paprika. Slå över grädden, rör om, koka upp och lägg i korven. Sjud i 10 minuter.
    3. Smaka av och krydda med lite syltlöksspad. Servera med ris eller pressad potatis samt sallad.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben