Kreolska söndagsgrytan

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Riktigt smaskig fläskfilégryta.

Ingredienser

  • 6 hg fläskfilé
  • 2 starka korvar typ kabanosser
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1½ tsk mejram
  • 1 msk mjöl
  • 150 g syltlök
  • 175 g svarta urkärnade oliver
  • 1 röd strimlad paprika
  • 3/4 dl hackad ättiksgurka
  • 3½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén, skär den i tjocka skivor som bultas lätt med handen. Skär korvarna i skivor och bryn dem i tjockbottnad gryta. Ta upp korvarna, lägg dem åt sidan och bryn filéskivorna i flottet. Krydda med salt, svartpeppar och mejram. Strö över mjöl och tillsätt syltlök, oliver, paprika, ättiksgurka och korvskivorna. Slå på grädden och låt puttra ca 10 min.
    2. Servera med ris och en grönsallad.

    Liknande recept

    30 min
    2-3

    Kommentarer (2)

    zizzi08 18 februari 2008

    Kanon gott

    monkan1 6 april 2008

    Hej o tusen tack för ett kanonrecept. Vi åt kreolska grytan idag och den smakar meeeer! Supergod! Kommer att tillaga den många gånger./ Monkan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben