Kreolsk gryta

Serverar: 4 portioner

Kreolsk gryta

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 3 msk margarin
  • 2 chorizokorvar
  • 3/4 msk vetemjöl
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 ½ msk Touch of taste viltfond med kantarell
  • 1 dl vatten
  • 1 dl syltlök utan spad
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 2 msk bostongurka
  • 1 strimlad röd paprika
  • 3/4 tsk salt
  • 3/4 krm nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén och skär den i ca 1 cm stora skivor. Mjukfräs löken i hälften av margarinet i en gryta. Skiva korven i ½ cm stora skivor och låt fräsa med mot slutet.
    2. Strö över vetemjöl, rör om. Häll på matlagningsgrädde, viltfond med kantarell och vatten. Låt blandningen koka upp under omrörning.
    3. Stek fläskfiléskivorna i resten av margarinet på medelstark värme i stekpanna. Lägg i köttet, syltlök, oliver, paprika och bostongurka i grytan.
    4. Koka upp och låt småkoka under lock ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris eller pasta och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    zizzi08 18 februari 2008

    Super gott

    Eva-L8 5 september 2008

    Enkelt att laga och gott. Riktig bjudmat som även barnen gillar.

    LindaJohansson 9 januari 2009

    Jag kan verkligen rekommendera denna gryta. Vi serverade rött råris till och det är perfekt bjudmat. Till och med barnen gillade grytan.

    Kira68 14 mars 2011

    Hur god som helst, toppenbetyg från oss :)

    lake70 22 februari 2013

    Jättegott och uppskattat! Enkelt och snabbt, vilket är ett plus!

    Relaterade Artiklar

    Karibien
    Jag befinner mig just nu i Västindien, på ön Bequia i Grendinerna. Vi...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben