Ullas Kreolska gryta

Serverar: 6 portioner

Enkelt och himla god!

Ingredienser

  • Fläskfileé
  • 2-3 starka smala ölkorvar
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk mejram
  • 1 msk mjöl
  • 1 burk syltlök + spad
  • 1 burk svarta oliver
  • 1 röd paprika
  • 1 dl hackad ättiksgurka
  • 4-5 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Putsa och skär fläskfileén i ½cm stora skivor. Bryn dem med lite salt och peppar. Skär ölkorven i 1 cm stora bitar och bryn dem. Lägg köttet och korven i en gryta. Tillsätt även i grytan: Delade svarta oliver. Syltlöken + spad. Hackad röd paprika. Hackad ättiksgurka. 4-5 dl vispgrädde (eller magrare variant). Mejram MjölSmaka av med salt och peppar. Serveras med: Pressad potatis med hackad persilja över. Grönsallad med rostade solrosfrön eller sesamfrön samt Knorrs Örtagårdsdressing.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    asta_kask 3 april 2010

    Ja den här grytan har blivit en sådan hit många gånger för mig, den som har kommit på denna ska ha en stor kram från mig.

    bjornzlatans 17 oktober 2010

    Det går inte att tacka dom alla!Som bidraget till denna universiella gryta från Louisiana?? Det är en rätt som jag ätit i Majorna,Prag,Berlin Och Köbenhavn. Alltid med något inslag av kreolsk hänvisning. kan det vara det rökta i körven tro?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben