Min smakrika söndagsgryta

Serverar: 4 portioner

Den smakrika söndagsgrytan kan stå färdig och vänta på gästerna.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • 150 g vitlökskorv, t ex kabanossi
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • Ca 20 inlagda syltlökar
  • Ca 20 svarta urkärnade oliver
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Bryn köttet gyllene på båda sidorna. Krydda lätt med salt och peppar. Lägg över köttet i en gryta.
    2. Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och grädde. Låt grytan koka upp under omrörning.
    3. Skär korven i bitar. Kärna ur och tärna paprikorna. Lägg ner korv, paprika och syltlök i grytan. Lått allt småputtra ca 10 minuter. Smaka av och tillsätt oliverna.
    4. Bjud kokt ris och en fräsch grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben