Smakrik pastapudding

Serverar: 4 portioner

Snabblagad vardagsmat som passar bra i matlådan dagen efter.

Ingredienser

  • 4 portioner kokt pasta
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör
  • 1 hackad rödlök
  • 1 pkt, 140 g, bacon i bitar
  • 300 g strimlad kassler eller rökt skinka
  • Ca 150 g frysta små broccolibuketter
  • 6 körsbärstomater i halvor
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka pastan.
    2. Vispa samman mjölk, grädde, ägg och pressad vitlök, krydda med salt och peppar.
    3. Bryn lök, bacon och kasslerstrimlor i lite smör.
    4. Smörj en gratängform och fördela pastan på botten. Blanda ner lök, bacon och kassler. Stick ner broccolibuketterna.
    5. Häll över äggblandningen, toppa med halverade körsbärstomater och riven ost.
    6. Grädda i 225º i 15-20 min tills puddingen stannat och fått lite färg.
    7. Tips. Variera med skivad chorizokorv i stället för kassler eller skinka.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    publikhav 3 januari 2010

    Ganska så gott! Bra som sagt till matlådor.

    asiiL 5 oktober 2011

    Jättegott! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben