Gorgonzolafilé

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 4 skivor oxfilé ca 500 g
  • 1-2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 purjolökar
  • 100 g champinjoner
  • 100 g sockerärter
  • 50 g rökt skinka
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 skivor gorgonzola ca 100 g
  • Instruktioner

    Bryn köttet i smör i en stekpanna så att det får färg. Salta och peppra. Strimla purjolöken, skiva champinjonerna och snoppa sockerärterna. Hacka skinkan. Lägg grönsaker, skinka och persilja i en ugnssäker form. Häll över grädden. Sätt ugnen på 225°C. Ugnsstek grönsakerna i 10 minuter. Rör om grönsakerna. Lägg på köttet och överst ostskivor. Stek i ugnen ytterligare ca 15 minuter beroende på hur genomstekt man vill ha köttet. Servera med potatisklyftor eller pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MosterNettan 19 maj 2009

    Detta är en av mina favoriter när det gäller bjudmat. Smaskens!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben