Gräddfilspannacotta med matjesill

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En enkel förrätt som passar till midsommar.

Ingredienser

  • Pannacotta
  • 1 ½ gelatinblad
  • 1 dl vispgrädde
  • Finrivet skal av 1 citron
  • 1 dl gräddfil
  • Salt
  • Till servering
  • 2 hackade matjessillfiléer
  • 4 fint tärnade små kokta potatisar
  • 1 hackad rödlök
  • 1 fint tärnat äpple
  • ½ dl finhackad gräslök
  • ½ dl smulad lagrad ost
  • Kallpressad rapsolja
  • Nymald svartpeppar
  • Dill eller annan ört
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp grädde och citronskal i en kastrull. Ställ av kastrullen från plattan, lägg i gelatinbladen och vispa i gräddfilen. Salta efter smak. Häll pannacottablandningen i 4 glas. Låt stelna i kylen.
    2. Vänd ihop matjessillsfiléerna, potatis, rödlök, äpple och gräslök. Toppa pannacottorna med matjessillröran. Smula på lagrad ost. Droppa på lite kallpressad rapsolja och garnera med nymald svartpeppar, dill eller annan ört.

    Liknande recept

    5
    15 min
    8
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben