Grekiska kotletter

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

God bjudrätt om man gillar ädelost.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • Ostkräm
  • 100 g ädelost
  • 75 g rumstempererat smör eller margarin
  • 1 dl riven herrgårdsost
  • 2 äggulor
  • 1-2 krm paprikapulver
  • 4 tomater
  • Klyftpotatis eller pommes strips
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Bryn fläskkotletterna. Lägg dem i en smord ugnsfast form.
    3. Gör sedan ostkrämen: Finfördela ädelosten med smöret i en skål. Arbeta in den rivna herrgårdsosten. Tillsätt därefter äggulorna och paprikapulvret och arbeta till en krämig konsistens.
    4. Fördela ostmassan lika på fläskkotletterna. Ställ sedan in kotletterna i ugnen att gratineras i 7-8 minuter eller tills de har fått en gyllenbrun färg.
    5. Under tiden kokar man upp vatten och lägger i hela tomater. När skalet spricker upp tar man ur dem och avlägsnar skalet.
    6. När kotletterna är färdiga läggs de skållade tomaterna som garnering i formen eller när man serverar kotletterna, förslagsvis med ugnsstekt klyftpotatis eller pommes strips.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben