Gretes kage
Serverar:
1 portioner
Det här är också ett av Erna af Ugglas gamla danska recept.
Ingredienser
150 g smör
2-3 dl socker
2 dl vetemjöl
3 ägg
Glasyr
2 dl florsocker
3 msk saft av en syrlig apelsin
Ev 1 msk rivet apelsinskal
Instruktioner
Rör smör och socker vitt. Blanda i mjölet och rör till sist i de lätt uppvispade äggen. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 170°.
Rör ihop florsocker och apelsinsaft till glasyr. Förstärk gärna smaken med rivet apelsinskal. Bred glasyren över den heta, nybakade kakan.
Liknande recept
Sticky toffee pudding with butterscotch sauce and vanilla icecream.
5
4
Fedte kager
5-10
Jensines kage
2
Cattas äpplekaka
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!