Gretes kage

Serverar: 1 portioner

Det här är också ett av Erna af Ugglas gamla danska recept.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2-3 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 3 msk saft av en syrlig apelsin
  • Ev 1 msk rivet apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker vitt. Blanda i mjölet och rör till sist i de lätt uppvispade äggen. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 170°.
    2. Rör ihop florsocker och apelsinsaft till glasyr. Förstärk gärna smaken med rivet apelsinskal. Bred glasyren över den heta, nybakade kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben