Cattas äpplekaka
Lätt, enkel och god "kaga" till kaffet.
Ingredienser
2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1-2 äpple
Smör
Pärlsocker
Instruktioner
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i mjölet. Häll i smord form.
Skala äpplena och skiva i tunna skivor. Stick ner i hela kakan, så många som får plats.
Skiva (med osthyvel) över smör i ett jämnt lager. Strö över pärlsocker.
Gräddas i ugnen, 200 grader i 30 minuter. Servera med vaniljvisp till.
Liknande recept
Maya´s Äpplekaka
4.7
8-10
9
Äpplekaka med kanel i långpannan
3.5
2
Skånsk äpplekaka
4.4
45 min
6-7
2
Äpplekaka med smördeg och mandelmassa
30 min
4-6
Anns äpplekaka
4.7
4-5
2
Äpplekaka - lättgjord
45 min
1
Äpplekaka
5
35 min
8
Evas Äpplekaka
45 min
8-10
Äpplekaka
5
2 h
8
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!