Grillad frukt och marshmallows

Serverar: 4 portioner

Om du har grillen igång kan du passa på att även tillaga efterrätten. Trä upp fruktbitar och marshmallows på grillspett.

Ingredienser

  • 2 - 3 äpplen
  • 1 burk ananas i bitar eller skivor, ca 400 g
  • 1 burk persikor, ca 400 g
  • 1 - 2 bananer
  • 16 marshmallows
  • 1 dl tjock grädde
  • Chokladsås
  • 1 dl kakao
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 - 2 msk smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Skölj äpplena, häll av spadet från ananas och persikor och skala bananerna.
    2. Skär all frukt i ganska stora bitar och trä upp dem på grillspett varvade med marshmallows.
    3. Koka upp kakao, vatten, socker och matfett under vispning. Häll upp såsen i en stor skål eller fyra mindre skålar.
    4. Grilla fruktspetten över falnande glöd några minuter så att frukten blir varm och marshmallowsbitarna fått lite färg. Servera spetten med chokladsåsen, varm eller kall. Ställ även fram en skål med mjukvispad grädde till spetten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben