Grillad kassler och ädel broccoligratäng med skinka och ostsås.
Serverar:
4 portioner
Tid:
25 minuter
Snabb och enkel vardagsmat som smakar kalasmat.
Ingredienser
2 broccolibuketter
1 Keldas ostsås, (2,5 dl)
3 msk smulad Kvibille gräddädelost
100 g rökt skinka
Smör till formen
600 g kassler i skivor
Grovmald svartpeppar
Torkad salvia
Olivolja
Instruktioner
Förväll broccolin i lätt saltat vatten i ca 7 minuter, spola den i kallt vatten så att kokningen avstannar.
Skär skinkan i tärningar eller strimlor.
Lägg broccolin i den smörsmorda formen.
Strö över skinkan och den smulade ädelosten
Häll över ostsåsen.
Sätt in i 200° varm ugn i 15-20 minuter.
Krydda kasslerskivorna med svartpeppar och salvia, droppa över lite olivolja.
Grilla kasslern i het grillpanna 1-2 minuter på varje sida beroende på tjocklek när kasslergratängen tas ut ur ugnen.
Servera med brynt potatis.
Liknande recept
Broccoligratäng med rökt skinka eller kassler
4.5
50 min
4
4
skinka/kassler/korv och potatislåda
4.2
1 h 20 min
2-4
7
Kassler & Broccoligratäng
4.5
1 h
6-8
3
Hebbes Grekiska Kassler med ostsås
4.2
30 min
4
2
Grillad kassler med stuvade grönsaker
4
Kassler i ostsås med pastasallad
40 min
4
Krämig kassler och ostsås
4.1
4
9
Kassler & Broccoligratäng
4.4
45 min
6
9
Grillad smörgås med medvurst och skinka
3
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!