Grillad kassler och ädel broccoligratäng med skinka och ostsås.

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Snabb och enkel vardagsmat som smakar kalasmat.

Ingredienser

  • 2 broccolibuketter
  • 1 Keldas ostsås, (2,5 dl)
  • 3 msk smulad Kvibille gräddädelost
  • 100 g rökt skinka
  • Smör till formen
  • 600 g kassler i skivor
  • Grovmald svartpeppar
  • Torkad salvia
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Förväll broccolin i lätt saltat vatten i ca 7 minuter, spola den i kallt vatten så att kokningen avstannar.
    2. Skär skinkan i tärningar eller strimlor.
    3. Lägg broccolin i den smörsmorda formen.
    4. Strö över skinkan och den smulade ädelosten
    5. Häll över ostsåsen.
    6. Sätt in i 200° varm ugn i 15-20 minuter.
    7. Krydda kasslerskivorna med svartpeppar och salvia, droppa över lite olivolja.
    8. Grilla kasslern i het grillpanna 1-2 minuter på varje sida beroende på tjocklek när kasslergratängen tas ut ur ugnen.
    9. Servera med brynt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben