Grillad kotlett med körsbärschutney och bulgursallad

Perfekt till grillen

Ingredienser

  • 4 st fläskkotletter
  • Marinad
  • 2 msk olja
  • 2 msk ljus Sirap
  • 1 msk kinesisk soja
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 ½ tsk ingefära, färsk riven
  • Chutney
  • 0,4 kg körsbär
  • 1 st chilifrukt
  • 4 msk råsocker strö
  • 2½ tsk balsamvinäger
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk syltsocker 1+3
  • Sallad
  • 2 dl bulgur
  • 4 dl vatten
  • 2 dl rucola, grovt hackad
  • ½ dl bladpersilja
  • ½ dl salladslök(ar)
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 tsk ättikssprit
  • Instruktioner

    1. Marinad: Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg kotletter och marinad i en plastpåse och knyt till. Låt ligga kallt i minst 1 timme innan de grillas.
    2. Chutney: Skölj och kärna ur körsbären. Finhacka chilin. Blanda samtliga ingredienser i en gryta och koka under omrörning i ca 10 minuter.
    3. Sallad: Mät upp bulgur i en skål. Koka upp vattnet och häll över. Låt stå i 10 minuter. Blanda övriga ingredienser i bulguren.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    brii 31 juli 2009

    ciao! jag har gjort chutneyn. den är jättegod! tack för receptet. brii

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben