Hetsöt persikomarinad och hel grillad kotlett

Hos Två små kök fann jag denna lockade hetsöta persikomarinad som lämnar köttet saftigt och välsmakande! Blir gott till kyckling också.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 420 g inlagda persikohalvor, inklusive spadet
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 1 citron, skal och juice
  • 2 msk Kikkoman soya
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Mixa samman. Marinera kött eller kyckling i plastpåse/skål med lock, så det täcker ordentligt. Marinera gärna över natten. Spara marinaden till grillningen! Låt köttet ligga framme ett par timmar innan grillning, strö över rikligt med flingsalt innan.
    2. Grillning: Lägg en större hög med kol på ena sidan av grillen och inget på andra sidan. Då blir det direkt och indirekt värme. Börja med att lägga köttet på direkt värme och låt det få ordentligt med färg, flytta sedan över det till indirekt värme. Vänd det ofta och pensla med marinaden. Mot slutet lade jag det i folie tillsammans med extra marinad. Köttet är klart när innertemperaturen är 65 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben