Grillad kotlett med persiljemorötter

Serverar: 4 portioner

Marinera kotletterna först om du vill.

Ingredienser

  • 10-12 potatisar, ca 1 kg eller 1 kg färskpotatis
  • 4 fjärils- eller fläskkotletter à 125-150 g
  • 1 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 500 g morötter
  • 2 färska eller gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • 1 knippa persilja
  • Instruktioner

    1. Skrapa eller skrubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
    2. Skär ett par snitt i kanterna på kotletterna. Pensla med en blandning av olja och hälften av saltet och pepparn. Grilla kotletterna på utegrill eller i grillpanna ca 5 minuter per sida.
    3. Skrapa eller skala morötterna. Skär morötterna i tunna skivor på snedden. Skala och skiva löken. Fräs morötter och lök i oljan några min. Häll över vattnet och tillsätt salt, peppar och socker. Låt puttra under lock ca 5 minuter. Hacka persiljan och blanda i morötter och lök.
    4. Servera de nygrillade kotletterna med persiljemorötterna, potatis, bröd och gärna en klick gräddfil smaksatt med curry.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben