Grillad sötpotatis med gräddfil, gräslök och chili
Serverar: 6 portioner
Ett måste på grillfesten i sommar...
Ingredienser
6 stora sötpotatisar
Olivolja
Flingsalt
Topping
3 dl gräddfil
1 knippe gräslök
1 mild röd chili
Instruktioner
Koka potatisarna med skal i väl saltat vatten tills de är mjuka. Prova med sticka. Låt dem svalna och dela dem sedan på längden till halvor.
Ringla olivolja över snittytan, salta med flingsalt. Grilla halvorna på bägge sidor, tills de fått rikligt med färg.
Dela chilin och ta bort fröna. Finhacka chilin och gräslöken.
Servera potatisen med en klick gräddfil. Toppa med finhackad gräslök och chili.
Servera potatisen till valfritt grillat kött och en god grönsallad och coleslaw till.
Tips på grillat kött!
Grillade revben, fläskkottlett, kycklingvingar m.m.
Smaklig spis!