Grillbröd med hallonost

Den perfekta förrätten.Oströran passar bra som tillbehör till grillat. Underbart gott.

Ingredienser

  • 2 ½ dl vatten
  • ¼ paket jäst, 12,5 g
  • ½ tsk salt
  • 6 ½ dl vetemjöl
  • Hallonost
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl hallon
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • Tillbehör
  • 160 g lufttorkad skinka, en skiva per bröd
  • 2 dl blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Ger 12 st bröd
    2. Värm vattnet till fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Häll i vattnet och rör tills jästen löst sig. Blanda i salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 12 delar och rulla till bullar. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
    3. Kavla eller platta ut degen till tunna kakor och nagga dem med en gaffel. Grädda dem på utegrillen nära glöden eller i het stekpanna utan fett, tills de blåser upp lite, ca 1 minut. Vänd bröden och baka dem färdigt 1½ - 2 minuter beroende på värmen.
    4. Hallonost: Rör ihop ost och hallon. Smaka av med salt och lite peppar. Bred på brödet och lägg på en skiva skinka och salladsblad och servera som förrätt eller tilltugg.
    5. Tips: Oströran kan serveras för sig själv som tillbehör till grillat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben