Grillbröd - Pitabröd

Serverar: 10 portioner

Bröd till måltiden är både mättande och gott. Nybakat bröd är extra festligt! Här är ett bröd att grädda på grillen samtidigt som köttet, fisken eller grönsakerna grillas. Degen går snabbt att blanda ihop och jäser en halvtimme under en handduk på en bricka medan glöderna får den rätta värmen och övrigt förbereds

Ingredienser

  • 1/4 paket jäst, 12,5 g
  • 2½ dl fingervarmt vatten, 37°
  • ½ tsk salt
  • ca 8 dl vetemjöl, 500 g
  • Instruktioner

    1. Bröden kräver hög värme och skall därför grillas nära glöden.
    2. Smula jästen i en bunke. Lös den i det ljumma vattnet. Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Arbeta samman till en deg.
    3. Tag upp på mjölat bakbord. Knåda igenom degen och känn att den är smidig. Dela i ca 10 lika stora bitar som rullas till bullar. Låt jäsa under handduk en halv timme.
    4. Kavla ut varje bulle till en platt rund tunn kaka.
    5. Lägg kakplattorna på grillen, nedersta falsen, ca en minut. Vänd bröden och låt dem baka färdigt tills bröden blåser upp. Det tar 1½ - 2 minuter beroende på värmen. Lägg bröden i dubbelvikt handduk tills de skall serveras.

    Liknande recept

    4.7
    2 h
    18
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben