Chilikyckling i pitabröd

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Smaskigt, enkelt och lagom.

Ingredienser

  • 3 stora kycklingfiléer
  • 2 dl champinjoner, helst färska
  • 3 klyftor vitlök pressad, alt torkad hackad på burk
  • 1-1 ½ gul lök
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk chilipulver
  • 2-3 msk olivolja
  • 2 dl crème fraiche lätt eller vanlig
  • 1 tsk basilika torkad
  • 3-4 pitabröd
  • Salt
  • Citronpeppar
  • Peppar
  • I pitabröden
  • Grönsallad, alt ruccola
  • Skivad rödlök
  • Instruktioner

    Skär kycklingfilèn i små bitar eller tärningar. Hacka löken fint, skiva och hacka champinjonerna i små bitar. Värm en panna, ganska hett med olivolja. Lägg i löken och stek ca 2-3min, lägg sedan i kycklingfilèn tills den vitnar, häll i svampen, stek en stund och rör om. Tillsätt vitlöken och chilipulvret, häll sedan i chilisåsen. Låt det puttra lite så att smakerna sjunker in. Häll i salt och peppar efter smak ska dock inte vara för salt. Ta lite citronpeppar för syrligheten, färsk citronsaft är ännu bättre Ta av från plattan, låt det svalna.Tillsätt crème fraichen.. Rör om tills det är en röra, strö över basilika. Ställ in i kylen en stund. Ta pitabröden, fyll dom med grönsallad och lite rödlök, lägg sedan i röran, och eventuellt en skiva citron. Färdigt, frächt och redo att serveras Kan även användas med bacon istället för kyckling.

    Liknande recept

    4.7
    2 h
    18
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben