Susannes chilikyckling

Serverar: 4-6 portioner

Om du vill bjuda på något alldeles fantastiskt gott men inte har tid att stå i köket och fixa. Då är detta det alldeles perfekta receptet.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 3 dl grädde
  • 1 burk (2 dl) crème fraiche
  • 1 burk (2 dl) crème fraiche paprika/chili
  • ½ dl soya (jag använder kinesisk)
  • ½ dl sweet chilisås
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Om du har lite större filéer så brukar jag dela dom i två-tre delar, helt och hållet en smaksak. Lägg i en smörad större form. Salta och peppra kycklingen. Var inte för generös med peppar, det blir bra smak ändå.
    2. Rör övriga ingredienser i en gryta och låt det koka upp i några minuter. Slå såsen över kycklingen och ställ den i mitten av ugnen på 175 grader i ca 1 ½ timmar. Ja, du läste rätt : )
    3. Det sköter sig helt och hållet självt i ugnen.
    4. Servera med pasta och en god sallad till

    Liknande recept

    Kommentarer (8)

    JennieRogestam 7 januari 2011

    Det här receptet är verkligen supergott. Har gjort det många gånger.

    Domeij77 11 januari 2011

    Behöver den vekligen vara inne i 1 och 1/2 timme när kycklingen skärs ned i bitar, blir den inte jäkligt torr??? räcker inte typ 20 min???

    KrillepilleT 16 januari 2011

    Väldigt enkelt och dessutom väldigt gott. Perfekt när en ungkarl ska bjuda vänner på middag!

    anmat56 18 januari 2011

    Helt fantastiskt god kyckling. Man skulle kunna äta såsen med sked. Tack för detta recept. Anna-Lena

    magpuri 7 februari 2011

    helt underbar kyckling. har gjort denna antal gånger denna månaden :) provade nu sist med fläskytterfile men det klår inte kycklingen :)

    sseheha 22 april 2011

    Enkel och ganska god vardagsrätt. Mina kycklingfileer var klara efter en halvtimme i ugnen.

    frokeneva 13 februari 2013

    Jättegott!

    Lene67 6 december 2014

    Verkligen supergott! Kycklingen blev väldigt mör och saftig när den fick vara inne så länge i ugnen. Detta kommer jag definitivt att göra fler gånger. Tack för mycket gott recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben