Om du vill bjuda på något alldeles fantastiskt gott men inte har tid att stå i köket och fixa. Då är detta det alldeles perfekta receptet.
Ingredienser
1 kg kycklingfilé
3 dl grädde
1 burk (2 dl) crème fraiche
1 burk (2 dl) crème fraiche paprika/chili
½ dl soya (jag använder kinesisk)
½ dl sweet chilisås
Salt
Peppar
Instruktioner
Om du har lite större filéer så brukar jag dela dom i två-tre delar, helt och hållet en smaksak. Lägg i en smörad större form. Salta och peppra kycklingen. Var inte för generös med peppar, det blir bra smak ändå.
Rör övriga ingredienser i en gryta och låt det koka upp i några minuter. Slå såsen över kycklingen och ställ den i mitten av ugnen på 175 grader i ca 1 ½ timmar. Ja, du läste rätt : )
Det här receptet är verkligen supergott. Har gjort det många gånger.
Domeij7711 januari 2011
Behöver den vekligen vara inne i 1 och 1/2 timme när kycklingen skärs ned i bitar, blir den inte jäkligt torr??? räcker inte typ 20 min???
KrillepilleT16 januari 2011
Väldigt enkelt och dessutom väldigt gott. Perfekt när en ungkarl ska bjuda vänner på middag!
anmat5618 januari 2011
Helt fantastiskt god kyckling. Man skulle kunna äta såsen med sked. Tack för detta recept. Anna-Lena
magpuri7 februari 2011
helt underbar kyckling. har gjort denna antal gånger denna månaden :) provade nu sist med fläskytterfile men det klår inte kycklingen :)
sseheha22 april 2011
Enkel och ganska god vardagsrätt.
Mina kycklingfileer var klara efter en halvtimme i ugnen.
frokeneva13 februari 2013
Jättegott!
Lene676 december 2014
Verkligen supergott! Kycklingen blev väldigt mör och saftig när den fick vara inne så länge i ugnen. Detta kommer jag definitivt att göra fler gånger. Tack för mycket gott recept!
Det här receptet är verkligen supergott. Har gjort det många gånger.
Behöver den vekligen vara inne i 1 och 1/2 timme när kycklingen skärs ned i bitar, blir den inte jäkligt torr??? räcker inte typ 20 min???
Väldigt enkelt och dessutom väldigt gott. Perfekt när en ungkarl ska bjuda vänner på middag!
Helt fantastiskt god kyckling. Man skulle kunna äta såsen med sked. Tack för detta recept. Anna-Lena
helt underbar kyckling. har gjort denna antal gånger denna månaden :) provade nu sist med fläskytterfile men det klår inte kycklingen :)
Enkel och ganska god vardagsrätt. Mina kycklingfileer var klara efter en halvtimme i ugnen.
Jättegott!
Verkligen supergott! Kycklingen blev väldigt mör och saftig när den fick vara inne så länge i ugnen. Detta kommer jag definitivt att göra fler gånger. Tack för mycket gott recept!