Thai Chilikyckling med basilika och kokossås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Lättlagad kycklinggryta med lite sting, som rundas av med kokos- och örtsås

Ingredienser

  • 2 msk kallpressad rapsolja (eller annan olja, dock ej olivolja)
  • 800 g kycklingfilé
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 4-6 st torkade Piri-Piri chili
  • ½ tsk chillipulver
  • 1 ½ tsk farinsocker
  • 2 burkar kokoscreme/kokosmjölk (1 burk räcker om du ej serverar ris till)
  • 1 ½ tsk fisksås
  • 2 tsk hackad färsk koriander
  • 2 dl hackad färsk basilika
  • 1 limefrukt
  • Instruktioner

    Mortla eller mal Piri-Pirin till ett fint pulver Skär kycklingen i 1 cm breda strimlor Finhacka lök och vitlök Hacka örterna Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wok och lägg i lök, chili och vitlök Fräs under omrörning tills löken är mjuk och glansig (3-4 minuter) Tillsätt kycklingen och stek under omrörning tills kycklingen fått fin färg Om du bara fick tag på kokosmjölk och inte kokoscreme, häll av vattnet som oftast bildas i burken och använd det som är kvar. Tillsätt fisksås, kokosmjölk, chilipulver och farinsocker. Rör om tills du inte känner något av farinsockret med sleven i botten av pannan/woken TIllsätt basilika och koriander och rör om ordentligt Servera med ris, nudlar eller ångkokta grönsaker och garnera med några korianderkvistar och en skiva limefrukt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben