Serverar: 4 portioner
Tid: 20 minuter
Lättlagad kycklinggryta med lite sting, som rundas av med kokos- och örtsås
Mortla eller mal Piri-Pirin till ett fint pulver Skär kycklingen i 1 cm breda strimlor Finhacka lök och vitlök Hacka örterna Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller wok och lägg i lök, chili och vitlök Fräs under omrörning tills löken är mjuk och glansig (3-4 minuter) Tillsätt kycklingen och stek under omrörning tills kycklingen fått fin färg Om du bara fick tag på kokosmjölk och inte kokoscreme, häll av vattnet som oftast bildas i burken och använd det som är kvar. Tillsätt fisksås, kokosmjölk, chilipulver och farinsocker. Rör om tills du inte känner något av farinsockret med sleven i botten av pannan/woken TIllsätt basilika och koriander och rör om ordentligt Servera med ris, nudlar eller ångkokta grönsaker och garnera med några korianderkvistar och en skiva limefrukt