Gunillas chilikyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Två favoritrecept har mixats och detta blev slutresultatet.

Ingredienser

  • 1 förp Sweet Chilimarinerad strimlad kycklinglår - Guldfågel, ca 800 g
  • 400 ml kokosmjölk
  • 200 ml skivad vattenkastanj
  • 1 ½ msk limejuice
  • 2 vitlöksklyftor
  • Soja
  • Salt
  • Peppar
  • Ev. mer Sweet Chilisås
  • Färsk pasta, gärna Tagliolini
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingköttet (gärna i en wokgryta), Ställ åt sidan. Stek vattenkastanjen och lägg över till köttet. I en gryta rör ihop; kokosmjölk, pressad vitlök, en skvätt soya för färgens skull, limejuicen. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar. Häll över kycklingen och låt puttra tills köttet är klart.
    2. Vill man ha mer sting i det så tillsätt mer Sweet Chilisås.
    3. Servera med färsk pasta eller nudlar som kokats enl anvisning på förpackningen.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 30 min
    60-70
    22

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben