Gunillas vildsvinsgryta med ölkorv

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En enkel och mycket lättlagad färsgryta där du får användning av vildsvinsfärsen som ligger i frysen. Går naturligtvis bra att tillaga med vanlig nötfärs istället. Jag har provat bådadera och man känner ingen skillnad. Tillagas under tiden som riset kokar färdigt.

Ingredienser

  • 500 g vildsvinsfärs
  • 2 ölkorvar ex Ridderheims jambalaya el. caramba a´ 50 g
  • 1 stor gul lök
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 burk majskorn, 150 g
  • 1 burk tacosås medium, 230 g
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1-2 dl vatten
  • 1 tsk oregano
  • 1 burk oliver med piemento, 240 g
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Bryn färsen i en stekpanna, lägg över i en gryta. Skär korvarna i tunna slantar och bryn utan fett. Lägg över i grytan. Hacka löken, skär paprikorna i breda båtar och bryn tillsammans och lägg över i grytan. Låt majsen och oliverna rinna av i ett durkslag. Tillsätt nu i grytan: tacosås, buljong och oregano. Krydda inte ännu eftersom korvar ger smak åt grytan! Låt puttra i 10 minuter. Lägg i oliver och majs. Krydda eventuellt med salt och svartpeppar. Servera med ris, och en kall pilsner.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 30 min
    60-70
    22
    4.7
    1 h 45 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben