Buffé, vickning eller kvällsmat. Paj utan pajdeg kan man säga.
Ingredienser
600 g fryst hackad spenat
1½ tsk grönsaksfond från flaska
3 dl gräddfil
4 ägg
Peppar (ett par varv på kvarnen)
Ev riven muskotnöt
Instruktioner
Tina spenaten och låt den rinna av i en sil.
Blanda gräddfil och grönsaksfond.
Vispa upp äggen lätt.
Blanda alla ingredienser och häll smeten i en lätt smord form.
Krydda.
Grädda 30 minuter i 200 grader.
Låt svalna lite, den är godast lite ljummen. Dekorera med kallrökt lax eller skinka. Ägg kan vara gott också. Servera med sallad och bröd.
Hallå där Aniper. Jag sökte ett gott spenatrecept oc h upptäckte ett som var ganska frestande. Dock tänkte jag mig ett fiskrecept, men detta skall jag lägga i min kokbok.
Kul att mötas på detta sätt.
Hälsningar
Jobenius
Karin mårtensson9 januari 2022
Jag har gjort din spenatlåda flera gånger och den är SUPERGOD
bästa hälsn Karin
Hallå där Aniper. Jag sökte ett gott spenatrecept oc h upptäckte ett som var ganska frestande. Dock tänkte jag mig ett fiskrecept, men detta skall jag lägga i min kokbok. Kul att mötas på detta sätt. Hälsningar Jobenius
Jag har gjort din spenatlåda flera gånger och den är SUPERGOD bästa hälsn Karin