Gunillas spenatlåda

Serverar: 4-6 portioner

Buffé, vickning eller kvällsmat. Paj utan pajdeg kan man säga.

Ingredienser

  • 600 g fryst hackad spenat
  • 1½ tsk grönsaksfond från flaska
  • 3 dl gräddfil
  • 4 ägg
  • Peppar (ett par varv på kvarnen)
  • Ev riven muskotnöt
  • Instruktioner

    1. Tina spenaten och låt den rinna av i en sil. Blanda gräddfil och grönsaksfond. Vispa upp äggen lätt. Blanda alla ingredienser och häll smeten i en lätt smord form. Krydda. Grädda 30 minuter i 200 grader.
    2. Låt svalna lite, den är godast lite ljummen. Dekorera med kallrökt lax eller skinka. Ägg kan vara gott också. Servera med sallad och bröd.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 30 min
    60-70
    22

    Kommentarer (2)

    Jobenius 11 juni 2010

    Hallå där Aniper. Jag sökte ett gott spenatrecept oc h upptäckte ett som var ganska frestande. Dock tänkte jag mig ett fiskrecept, men detta skall jag lägga i min kokbok. Kul att mötas på detta sätt. Hälsningar Jobenius

    Karin mårtensson 9 januari 2022

    Jag har gjort din spenatlåda flera gånger och den är SUPERGOD bästa hälsn Karin

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben