Serverar: 16-20 portioner
Tid: 40 minuter
En mycket enkel kladdkaka som görs i långpanna. Själv så styckfryser jag bitarna ,då är det bara att ta fram så många man vill ha åt gången.
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ägg och socker. Smält smöret och tag av kastrullen och bryt ned chokladen i det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna. Blanda nu alltsammans och häll i en liten långpanna på 20x30cm som är klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 minuter (i min ugn är det perfekt med 25 minuter) du får prova dig fram. Kakan ska fortfarande vara en aning kladdig. Ta ut kakan och lägg de tjugo mintchokladbitarna ovanpå, så de smälter. Hjälp till att bre lite med en smörkniv. Ställ in i kylskåp i ett par timmar så att allting stelnar. Skär i sexton till tjugo rutor .Pudra gärna lite florsocker över. Servera med vispad grädde......
Supergod kaka men delade i mindre bitar! Delade varje rekomenderad bit i fyra bitar (trianglar) Och vips hade jag en gokaka till kaffet.
Mums! Gott och lätta att göra.