Chokladmuffins med after eight

Serverar: 12 portioner

Kladdiga och goda :)

Ingredienser

  • 2 ½ dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl special
  • 2 msk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • ¾ dl kakao
  • 1 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 75 g smör
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 15 after eight plattor, (+ 1 att lägga på varje muffins)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader (175 grader om man har varmluftsugn). Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg, mjölk, smör och olja i c:a 2 minuter med elvisp. Rör ner äggsmeten i mjölblandningen till en jämn smet. Hacka choklad och after eight i stora bitar och blanda i smeten. Fördela smeten i 12 stora muffinsformar. Lägg en after eight platta på varje muffin Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
    2. man kan även hoppa över att lägga after eight på muffinsen, eftersom de bildar ett hål i muffinsen i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    eva_jonte 14 augusti 2009

    älskar after eight, så dessa är nog goda!! Men.. hur mkt olja ska det vara då??

    Ellen91 14 augusti 2009

    oj ser att jag glömmt skriva det ^^. det ska vara 2 msk raps eller matolja :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben