Dumle After Eight

Serverar: 24 portioner

Små förförande godsaker.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 200 g margarin
  • 1 påse dumlekarameller
  • 12 st mintkakor typ after eight
  • 24 pappersbakformar, de något mindre än till bullar
  • Instruktioner

    1. Gör degen av mjöl, margarin, socker och bakpulver i matberedare.
    2. Rulla degen till en rulle och skär 24 st lika stora bitar. Rulla bitarna till runda kulor. Lägg kulorna i bakformar, de något mindre än bullformar.
    3. Tryck ner en dumle i varje degkula och grädda ca 10 min i 200°. Lägg till sist en halv noblessplatta eller en halv after eight på varje kaka medans den ännu är varm så den smälter lite.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Tess72 6 oktober 2008

    5 plus med en gång. låter supergott.

    Bappi 10 februari 2009

    Suveränt goda! Fanns inte Dumle på min affär så jag tog typ ischoklad istället och det blev supergott :-) Ps 20 muffins och 12 stycken mintkakaor?!?! Ds Jag halverade After Eight och det är nog tänkt så också *ler*

    dan_o_zandra 1 november 2010

    de blev jättegoda!! jag tyckte det verkade lite snålt att dela "after eight"-plattorna så jag tog hela och det blir finare mönster då ovanpå kakan. samma sak undrar jag verkligen om det blir så värst fint med bara en halv noblessplatta om man har det?? jag gjorde två satser, en med nobless o en med after eight, ska tyvärr frysas ner till dop så det blev bara en kaka att smaka på. kan säga att smaken var det då inget fel alls på, 5 ++++ från oss

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben