After Eight rutor i liten långpanna

Serverar: 16 portioner

Gillar du After Eight så kommer du att tycka om de här kakorna. De påminner om riktigt smarriga brownies med ett vitt täcke som ger kakorna en frisk mintsmak.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 g smör
  • 75 g mörk choklad
  • 2 dl vetemjöl
  • En nypa salt
  • 2 dl valnötter (75 g)
  • Frosting
  • 1 1/2 msk smör, rumstempererat
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk pepparmintsextrakt
  • 1/2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 30 g mörk choklad
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 C. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker i en skål.
    2. Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme. Låt det svalna. Rör samman äggvispet och chokladblandningen.
    3. Blanda mjöl och salt. Hacka nötterna fint. Blanda försiktigt ner mjölblandningen i chokladsmeten. Rör till sist ner de hackade nötterna.
    4. Smörj en form, ca 20x30 cm. Häll chokladsmeten i formen och grädda kakan ca 20 min eller tills en provsticka är torr. Stjälp upp kakan och låt den kallna på galler.
    5. Rör samman smör, florsocker och pepparmintsextrakt. Tillsätt grädden lite i taget, tills krämen känns bredbar. Bred ut mintkrämen över kakan. Ställ kakan kallt.
    6. Smält chokladen och smöret på svag värme. Dekorera kakan med et mönster av chokladsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    kattis63 27 augusti 2008

    Mums! Har bakat den i kväll och kommer snart göra den igen. Tack snälla för receptet. Ha en fortsatt trevlig vecka. Kram/ Katarina

    Gnagett 7 mars 2009

    Bakade dessa idag och de blev verkligen goda, lite för goda. Tack för receptet. Hos dig hittar man alltid något gott.

    mrex3m 9 augusti 2010

    Nybakad i bullform, Glassyren kan halveras.

    mrex3m 9 augusti 2010

    Till nästa gång skall jag byta ut glassyren mot smälta After Eight bitar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben