Krossa kexen fint. Blanda med smöret. Tryck ut i en form 24cm.
Ta undan 5 After Eight,smält resten i vattenbad.
Smula ner osten i en skål och vispa hastigt ner den smälta mintchokladen.Vispa grädden löst och skeda försiktigt ner den i chokladblandningen. Bred över kexbottnen och ställ kallt i 3 timmar att stelna eller frys den och ät som glass.
Låter jättegott skall prova denna cheesecake variant!
JennyV5 december 2008
Denna cheesecake var "mumma", smakade inte för mycket mint som jag först var orolig för! Men nästa gång ska jag tillsätta mer smör för att få en botten som håller ihop mer! Bakade den precis och den kommer att göra succé på hummerkalaset i kväll (har ju provsmakat den såklart!)
pytte2414 december 2008
Jag hade denna som "kaka" till kaffet, vilket gjorde en klar succè. En fördel är att den är så enkel att göraoch man kan göra den i förväg!
Tack för ett bra recept.
Millutt4 januari 2009
Det här hade vi till nyårsafton och det var verkligen gott! Vi lade till lite extra smör som det tipsades om i en kommentar, och det blev då jättebra!
Jenny_me_Y18 januari 2009
Vi hade också denna på nyår och det blev succé. 5:a ifrån mig!
bjokan123 januari 2009
Har inte prövat, men det låter väldigt gott
lena424 januari 2009
Hej
Det här receptet va det första jag provade sen jag gick med i klubben.
Toppenbra....Efterrätt på nyår och syjuntan älskar den. Tack från Lena
mussetusse29 januari 2009
Jag ska snart prova baka den men redan nu känner jag smaken i munnen :P.
Jag sätter det på betyg 5 eftersom den ser så förskräckligt god ut, Tack!
ceciliaw6 februari 2009
Den här var en riktig höjdare, dock mycket mättande! Jag använde lättvispgrädde, funkade perfekt! Nästa gång jag gör den skall jag ta lite mer digestivekex och mer smör så det blir mer botten!
moni634 juli 2009
Jag tyckte att den var lätt att göra och har alltså prövat receptet. Alla tyckte att den var ljuvlig!
hoya_marie7 juli 2009
Ljuvlig cheesecake, jag borde ha gjort två. För det blev rykande åtgång på den. Rekommenderas varmt!!
LillaJa2 augusti 2009
Låter super gott.
Ska testa den på semestern.
Piri100010 augusti 2009
Detta låter supergott Men jag tror att jag ska testa med havreflarn eftersom jag inte är så glad för digistive kex.
CiLiA_7928 augusti 2009
Supergott!!! Och jätteenkel att göra. Klar femma!
daulwa31 augusti 2009
Varken jag eller min man tyckte denna var en hit. Helt OK, men jag har ätit godare cheesecakes. Tyvärr.
EvaMS31 augusti 2009
Helt OK, men själv föredrar jag lite syrligare smak.
marie6116 november 2009
Serverade den på en middag och alla tyckte den var jätte god, fräsch och mild smak av mintchoklad. Klar femma!!
kawil19 februari 2010
Herregud vad gott det blev, gjorde en glutefri botten och det blev bra med den också.
Maliel13 maj 2010
Supergod! Den gjorde succé på middagen. Vi serverade även färska hallon till vilket gav en väldigt god brytning.
tigerlilly2716 augusti 2010
Väldigt enkel att göra och väldigt smaskig tyckte mina miggadsgäster!
tarzan-7620 februari 2011
Kanongott och väldigt enkel att göra MUMS
hojenan23 mars 2011
Enkelt o bra recept. Vi hade gäster som var glutenintoleranta så jag bytte ut Digestive-kexen mot glutenfria chokladkakor och det blev faktiskt godare. Chokladen passade bättre till After Eight-smaken tyckte vi. Så hädanefter blir det med chokladkakor (med eller utan gluten).
lethigre3 maj 2011
Fantastiskt god!! och så lätt att göra, en ny favorit helt klart, den blev mycket populär bland alla som smakade den.
Jag gjorde också botten på chokladkex och det blev såå bra.
Jag lade jordgubbar uppe på som blev superbra ihop med chokladen, kommer nog prova göra den i massa olika varianter, det kan ju bara inte gå fel. Mums! =)
Tinjep31 oktober 2011
Mums!
Makejo17 februari 2012
MUMS!! Mycket gott!!
gustavanton11 april 2012
Men vilken höjdare detta recept är. Alltså det är bland den godaste efterrätten jag ätit. Bjöd
den på min tjejträff och det blev en fullträff. En tjej som äter väldigt sparsamt av efterrätter åt en fjärde del själv. Den kommer att göras många gånger till.
Gustavanton
Kakan198629 april 2012
Jättegod och en perfekt avslutning på en mastig middag! Enkel att göra också, glömde dock ta fram den en stund innan den skulle ätas så den var lite hård, men den mjuknar ganska fort.
JohannaL19834 oktober 2012
Riktigt god! En annorlunda cheesecake, älskar aftereight smaken :) Rekommenderas verkligen att prova!
cookiz6 december 2012
älskar <3
A-K903 mars 2013
Supergod!
Och enkel att göra :)
Gjorde som flera andra hade tipsat om, och tog mer Digestive och mer smör. Blev en fast, fin botten.
Flera hade skrivit att de använd chokladkakor istället för Digestive till botten för att det skulle passa bra till after eight'en. Jag hittade inga bra chokladkakor att krossa så jag blandade i kakao i Digestive-smeten. Smakade bra och blev framförallt snyggt med brun botten till beiga grädden och de mörkbruna after eight-bitarna på toppen! ;)
Serverade med hallon till, men tyckte att det tog över smaken från tårtan - godare utan.
Gjorde kakan mer än ett dygn innan den serverades, den stod sig fint i kylen!
Gjorde succé på middagen.
Rekommenderas varmt!
miia698 januari 2014
Var en klar succé som nyårsdessert! Dubblade dock mängden till botten och använde en blandning av chokladkakor och "misslyckade" (de flöt ut för mkt & var för spröda) pepparkaksdrömmar.
Dekorerade med krossad Marianne + silverkulor på samt hallon runt om. Pricken över blev två st tomtebloss.
Trots rejäl middag (och förrätt innan) åt 4 vuxna & 4 barn upp den utan problem...
Dessutom busenke och snabb (20 min) att göra - me like! Ska testa lite varianter, återkommer om de blir lyckade!
isab1l27 november 2014
Riktigt god! Gjorde dagen innan så den fick stå i kylen och gotta sig. Dock var den väldigt mjuk, frös in det som blev över och den var faktiskt mycket godare "halvfryst" så jag rekommenderar er att ha den i frysen. Garnerade med hackad marabou mint- såå gott! Ps, jag tredubblade nästan mängden digestive
krigas20 maj 2015
God och snabb att laga. Populär och bra att kunna göra i förväg.tycker den är godast halvtinad.
Låter jättegott skall prova denna cheesecake variant!
Denna cheesecake var "mumma", smakade inte för mycket mint som jag först var orolig för! Men nästa gång ska jag tillsätta mer smör för att få en botten som håller ihop mer! Bakade den precis och den kommer att göra succé på hummerkalaset i kväll (har ju provsmakat den såklart!)
Jag hade denna som "kaka" till kaffet, vilket gjorde en klar succè. En fördel är att den är så enkel att göraoch man kan göra den i förväg! Tack för ett bra recept.
Det här hade vi till nyårsafton och det var verkligen gott! Vi lade till lite extra smör som det tipsades om i en kommentar, och det blev då jättebra!
Vi hade också denna på nyår och det blev succé. 5:a ifrån mig!
Har inte prövat, men det låter väldigt gott
Hej Det här receptet va det första jag provade sen jag gick med i klubben. Toppenbra....Efterrätt på nyår och syjuntan älskar den. Tack från Lena
Jag ska snart prova baka den men redan nu känner jag smaken i munnen :P. Jag sätter det på betyg 5 eftersom den ser så förskräckligt god ut, Tack!
Den här var en riktig höjdare, dock mycket mättande! Jag använde lättvispgrädde, funkade perfekt! Nästa gång jag gör den skall jag ta lite mer digestivekex och mer smör så det blir mer botten!
Jag tyckte att den var lätt att göra och har alltså prövat receptet. Alla tyckte att den var ljuvlig!
Ljuvlig cheesecake, jag borde ha gjort två. För det blev rykande åtgång på den. Rekommenderas varmt!!
Låter super gott. Ska testa den på semestern.
Detta låter supergott Men jag tror att jag ska testa med havreflarn eftersom jag inte är så glad för digistive kex.
Supergott!!! Och jätteenkel att göra. Klar femma!
Varken jag eller min man tyckte denna var en hit. Helt OK, men jag har ätit godare cheesecakes. Tyvärr.
Helt OK, men själv föredrar jag lite syrligare smak.
Serverade den på en middag och alla tyckte den var jätte god, fräsch och mild smak av mintchoklad. Klar femma!!
Herregud vad gott det blev, gjorde en glutefri botten och det blev bra med den också.
Supergod! Den gjorde succé på middagen. Vi serverade även färska hallon till vilket gav en väldigt god brytning.
Väldigt enkel att göra och väldigt smaskig tyckte mina miggadsgäster!
Kanongott och väldigt enkel att göra MUMS
Enkelt o bra recept. Vi hade gäster som var glutenintoleranta så jag bytte ut Digestive-kexen mot glutenfria chokladkakor och det blev faktiskt godare. Chokladen passade bättre till After Eight-smaken tyckte vi. Så hädanefter blir det med chokladkakor (med eller utan gluten).
Fantastiskt god!! och så lätt att göra, en ny favorit helt klart, den blev mycket populär bland alla som smakade den. Jag gjorde också botten på chokladkex och det blev såå bra. Jag lade jordgubbar uppe på som blev superbra ihop med chokladen, kommer nog prova göra den i massa olika varianter, det kan ju bara inte gå fel. Mums! =)
Mums!
MUMS!! Mycket gott!!
Men vilken höjdare detta recept är. Alltså det är bland den godaste efterrätten jag ätit. Bjöd den på min tjejträff och det blev en fullträff. En tjej som äter väldigt sparsamt av efterrätter åt en fjärde del själv. Den kommer att göras många gånger till. Gustavanton
Jättegod och en perfekt avslutning på en mastig middag! Enkel att göra också, glömde dock ta fram den en stund innan den skulle ätas så den var lite hård, men den mjuknar ganska fort.
Riktigt god! En annorlunda cheesecake, älskar aftereight smaken :) Rekommenderas verkligen att prova!
älskar <3
Supergod! Och enkel att göra :) Gjorde som flera andra hade tipsat om, och tog mer Digestive och mer smör. Blev en fast, fin botten. Flera hade skrivit att de använd chokladkakor istället för Digestive till botten för att det skulle passa bra till after eight'en. Jag hittade inga bra chokladkakor att krossa så jag blandade i kakao i Digestive-smeten. Smakade bra och blev framförallt snyggt med brun botten till beiga grädden och de mörkbruna after eight-bitarna på toppen! ;) Serverade med hallon till, men tyckte att det tog över smaken från tårtan - godare utan. Gjorde kakan mer än ett dygn innan den serverades, den stod sig fint i kylen! Gjorde succé på middagen. Rekommenderas varmt!
Var en klar succé som nyårsdessert! Dubblade dock mängden till botten och använde en blandning av chokladkakor och "misslyckade" (de flöt ut för mkt & var för spröda) pepparkaksdrömmar. Dekorerade med krossad Marianne + silverkulor på samt hallon runt om. Pricken över blev två st tomtebloss. Trots rejäl middag (och förrätt innan) åt 4 vuxna & 4 barn upp den utan problem... Dessutom busenke och snabb (20 min) att göra - me like! Ska testa lite varianter, återkommer om de blir lyckade!
Riktigt god! Gjorde dagen innan så den fick stå i kylen och gotta sig. Dock var den väldigt mjuk, frös in det som blev över och den var faktiskt mycket godare "halvfryst" så jag rekommenderar er att ha den i frysen. Garnerade med hackad marabou mint- såå gott! Ps, jag tredubblade nästan mängden digestive
God och snabb att laga. Populär och bra att kunna göra i förväg.tycker den är godast halvtinad.