Vildsvinsgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Gryta som tar lite tid, men är värd att vänta på!

Ingredienser

  • 600 g grytbitar av vildsvin
  • Olivolja till stekning
  • 130 g champinjoner
  • Smör
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 3 stora morötter
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ flaska rödvin
  • 1 ½ dl grädde
  • 2 msk Mushroom soja
  • 4 krossade enbär
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • Rosmarin
  • Instruktioner

    1. Bryn köttbitarna i en stekgryta med olivolja. Ta upp köttet. Skala och skiva morötterna. Ansa svampen och lägg ner den i stekpannan med smält smör. Bryn svampen något. Ta upp den.
    2. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Fräs dem gyllenbruna. Skala löken och skär den i tunna klyftor. Fräs tillsammans med vitlöken en stund. Lägg ner grönsaksskivorna och fräs en stund utan att ta färg. Lägg i köttet. Strö över mjöl och rör om i grytan.
    3. Tillsätt gelé, lagerblad och krossade enbär. Häll på rödvin, grädde och Mushroom soja. Smaksätt med salt och peppar. Låt koka upp. Lägg på lock och sänk värmen , så att det endast småputtrar i ca 1 timme. Lägg i svampen och rosmarinhacket och låt puttra ca ½ timme till.
    4. Servera tillsammans med kokt potatis, brysselkål och gelé.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6
    2

    Kommentarer (1)

    manna10 30 september 2012

    Jätte gött, god höstgryta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben