Susannes Carbonara

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel, snabblagad och en mycket god variant av Spaghetti Carbonara/Kolarhustruns spagetti. Och absolut ingen rå äggula! Min mammas stående önskan på födelsedagen, alltid tillagad av mig.

Ingredienser

  • Ca 600 g rimmat sidfläsk eller stekfläsk
  • 4 dl Créme fraiche
  • Grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Klipp bort svålen och så mycket som möjligt av fettet på fläsket. Klipp sedan smala strimlor av fläsket. Lägg strimlorna i en kall stekpanna, helst en av gjutjärn. Knaperstek fläsket tills det nästan är kolbitar. Häll på créme fraichen och låt koka på svag värme i en 5-10 minuter. Krydda med massor av grovmalen svartpeppar.
    2. Äts med spaghetti.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lenkan 2 april 2009

    Utan ägg och parmesan är det väl ingen carbonara?

    sussisus 2 april 2009

    Det är min variant, så absolut ingen parmesan eller något ägg. Dessutom finns det säkerligen hur många Carbonara-recept som helst i Italien. :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben