Enkel, snabblagad och en mycket god variant av Spaghetti Carbonara/Kolarhustruns spagetti.
Och absolut ingen rå äggula!
Min mammas stående önskan på födelsedagen, alltid tillagad av mig.
Ingredienser
Ca 600 g rimmat sidfläsk eller stekfläsk
4 dl Créme fraiche
Grovmalen svartpeppar
Instruktioner
- Klipp bort svålen och så mycket som möjligt av fettet på fläsket.
Klipp sedan smala strimlor av fläsket.
Lägg strimlorna i en kall stekpanna, helst en av gjutjärn.
Knaperstek fläsket tills det nästan är kolbitar.
Häll på créme fraichen och låt koka på svag värme i en 5-10 minuter.
Krydda med massor av grovmalen svartpeppar.
- Äts med spaghetti.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Utan ägg och parmesan är det väl ingen carbonara?
Det är min variant, så absolut ingen parmesan eller något ägg. Dessutom finns det säkerligen hur många Carbonara-recept som helst i Italien. :-)