Snabb carbonara

Serverar: 2 portioner

Enkel, god och relativt snabb carbonara. Fuskar lite och tillsätter mejeri produkter, vilket man inte ska men nu blev det lättare. Jag fullkomligt älskar carbonara och detta är långt ifrån mitt vanliga recept men det är snabbt och lätt så ibland blir det denna varianten. Vanligtvis serveras alltid carbonara utan grönsaker, så det försökte jag ändra på genom att åtminstone tillsätta lite grönt.

Ingredienser

  • 2 port okokt pasta
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde (valfri fetthalt, jag tog 15 %)
  • 1 ägg ( el. två äggulor)
  • 1 dl fint riven parmesan
  • Svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 120-140 g bacon
  • 10 cm purjo eller 1 liten gul lök
  • 1 dl haricots verts (fryst)
  • Instruktioner

    1. Koka upp pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
    2. Under tiden, blanda mjölk, grädde, ägg, parmesan och svartpeppar i en liten bunke och rör om kraftigt.
    3. Häll i olivolja i en stekpanna och stek på hög värme purjo och bacon tills önskad yta uppstår. Själv gillar jag mina bacon hårt stekta och stekte i ca 5 min.
    4. När pastan har runnit av, blanda gräddblandningen, bacon och lök, pasta och haricots verts i kastrullen och hetta snabbt upp.
    5. Servera genast, gärna med grönsaker.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben