Kyckling Carbonara

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Annorlunda kycklingvariant på klassiska Spaghetti Carbonara, med lite sting

Ingredienser

  • 600 g strimlade kycklingfiléer
  • 400 g spaghetti
  • 140 g bacon, strimlad
  • 1 finhackad, gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2,5 - 3 dl grädde
  • 2 hårdkokta, hackade ägg
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2,5 dl frysta ärtor
  • Cayennepeppar eller annan medelstark chilipeppar, t ex Serrano eller Amarillo
  • Svartpeppar från kvarn
  • 1 dl finklippt persilja (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    Stek bacon i torr panna tills den börjar bli knaprig. Krydda med några varv med svartpepparkvarnen och tillsätt pressad vitlök mot slutet. Lägg åt sidan på hushållspapper. Stek kycklingen i baconfettet tills den har fått fin färg runt om. Lägg åt sidan. Fräs löken mjuk i samma baconfett, utan att den får ta färg. Krydda mot slutet med cayennepeppar. Koka upp vatten till spaghettin. Lägg i spaghetti och ärtor och koka enligt anvisning på pastapaketet. Håll spaghettin varm i kastrullen. Blanda parmesanost och grädde och häll i en traktörpanna tillsammans med kyckling, bacon och lök. Värm upp utan att koka. Häll såsen över spaghettin, tillsätt äggen och rör om så att allt blir genomvarmt. Klipp över persiljan på tallriken och servera genast, gärna med färskt bröd och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mackakreta 19 januari 2015

    Gott! Glömde bort att ha i vitlöken först, den fick gå med kycklingen(hade kycklingfile från grillad kyckling som blivit över) Inga ärtor eller persilja, gammal överbliven spagetti och färskt ägg. Hur gott som helst!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben