Grillmarinad Mazzola

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 15 minuter

En grillmarinad använder man för att möra och smaksätta kött. Den här speciella marinaden påminner mycket om den marinad man använder på affärerna där man kan handla färdiggrillade köttdetaljer som grillad kyckling, revben, kotletter, karré med mera. Marinaden är rätt söt och smakrik. Sockret gör att marinaden lätt karameliseras och kan då lätt brännas om man inte håller ögonen på den. Grillar du på låg värme så bränner det inte vid lika lätt… och oroa er inte, den tiden det krävs för att grilla med denna marinaden är väl värd var enda minut… smakerna är fantastiska!

Ingredienser

  • ½ dl råsocker
  • 1 msk pepparmix
  • 1 msk grillkrydda
  • 1 ½ msk thai chiliketchup eller tabasco
  • 2 msk sirap vit
  • 1 ½ dl ketchup
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk salt
  • 1 msk smoked BBQ sauce
  • 1 msk lökpulver
  • Instruktioner

    1. Blanda allt i en bunke och pensla på det kött du skall grilla eller ugnssteka.
    2. Tänk på att marinaden innehåller mycket socker vilket gör att den lätt bränner vid då sockret karameliseras.

    Liknande recept

    4.5
    10 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben