Grillmarinerade revben

Perfekt till grillen

Ingredienser

  • 1½ kg långa köttiga revben
  • Lag
  • 2 liter vatten
  • 1 msk salt
  • 2 stora morötter
  • 1 gul lök
  • 1 lagerblad
  • Kryddpepparkorn
  • Rosmaringlaze
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl koncentrerad kalvfond
  • 4 dl vatten
  • 4 kvistar färsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och salt i en stor kastrull.
    2. Dela spjället på mitten och lägg ner det i kastrullen.
    3. Låt koka upp och skumma av väl, vattnet ska alltid täcka spjället.
    4. Skala lök och morötter, dela i mindre bitar och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad och kryddpeppar.
    5. Låt koka till dess att köttet släpper fint från benen. Det tar cirka 50–60 minuter.
    6. Ta upp köttet försiktigt och låt detta kallna. Det går bra att förbereda köttet dagen innan och låta allt svalna över natten.
    7. Skär mellan varje ben tills dess att du får långa fina revbensspjäll.
    8. Grilla spjällen några minuter runt om över en fin glödbädd, pensla med valfri glaze eller marinad, vänd.
    9. Marinaden:
    10. Smält sockret i en kastrull på medelvärme tills det får en ljusbrun färg.
    11. Tillsätt balsamvinäger och låt allt koka upp.
    12. Tillsätt kalvfond, vatten och rosmarinkvistar och låt detta koka i cirka 10–15 minuter till dess att cirka 2 dl återstår.
    13. Låt kallna, ta bort rosmarin­kvistarna

    Liknande recept

    5
    3 d 1 h 30 min
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben