Grillmarinerade revben
Perfekt till grillen
Ingredienser
1½ kg långa köttiga revben
Lag
2 liter vatten
1 msk salt
2 stora morötter
1 gul lök
1 lagerblad
Kryddpepparkorn
Rosmaringlaze
1 dl strösocker
1 dl balsamvinäger
1 dl koncentrerad kalvfond
4 dl vatten
4 kvistar färsk rosmarin
Instruktioner
Koka upp vatten och salt i en stor kastrull.
Dela spjället på mitten och lägg ner det i kastrullen.
Låt koka upp och skumma av väl, vattnet ska alltid täcka spjället.
Skala lök och morötter, dela i mindre bitar och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad och kryddpeppar.
Låt koka till dess att köttet släpper fint från benen. Det tar cirka 50–60 minuter.
Ta upp köttet försiktigt och låt detta kallna. Det går bra att förbereda köttet dagen innan och låta allt svalna över natten.
Skär mellan varje ben tills dess att du får långa fina revbensspjäll.
Grilla spjällen några minuter runt om över en fin glödbädd, pensla med valfri glaze eller marinad, vänd.
Marinaden:
Smält sockret i en kastrull på medelvärme tills det får en ljusbrun färg.
Tillsätt balsamvinäger och låt allt koka upp.
Tillsätt kalvfond, vatten och rosmarinkvistar och låt detta koka i cirka 10–15 minuter till dess att cirka 2 dl återstår.
Låt kallna, ta bort rosmarinkvistarna
Liknande recept
Rimmade revben
5
3 d 1 h 30 min
3
Glacerade revben med het ananassås
4
Grillade revben med tomatsalsa
45 min
4
Riktigt kladdiga revben - Really sticky ribs
4.6
6
4
Glaserade revben med chili
5
1
Tjocka revben i ugn med sås
4.3
2 h
6-8
Revben på svamphattspotatis à-la garlic
2 h
4
Farfars revben
1 h 30 min
4
Amerikanska revben
5
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!