Grillsås - Barbecuesås Texas

Serverar: 4 portioner

Passar till grillad kyckling, nöt- och griskött. Kan även användas som marinad till kött.

Ingredienser

  • ½ stor gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl rotselleri (finhackad)
  • Matfett (matolja)
  • 1 dl tomatpuré
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • ½ dl farinsocker (brun)
  • 1 ½ msk worcestershiresås
  • 2 msk chilipulver
  • ½ tsk kummin (mald)
  • 1 msk svartpeppar (nymald)
  • ½ msk salt
  • 1 ½ dl vatten
  • Instruktioner

    Skala och finhacka lök, vitlök och selleri. Fräs lök, vitlök och selleri cirka 5 minuter på medelvärme tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt övriga ingredienser utom vatten och låt det sjuda sakta i ca 40 minuter. Tillsätt vatten till lagom konsistens. Såsen skall vara trögflytande. Smaka av.

    Liknande recept

    5
    15 min
    1-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben