Kotletter är aldrig fel och det går ju också att variera i det oändliga. Men här kommer ett toppenrecept som jag gjort många gånger.
Ingredienser
4 stora griskotletter
2 msk smör
3 dl kaffegrädde
2 vitlöksklyftor, pressade
1 dl finklippt persilja
Salt
Peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 100 grader.
Smält smöret i en stekpanna.
Bryn kotletterna hastigt på båda sidorna och krydda dem först när de fått en vacker brun yta.
Låt dem bli genomstekta från båda sidor på svag värme. Beräkna 5 minuter på var sida.
Lägg dem på ett ugnsäkert fat.
Håll dem varma i 100 graders ugn, täck med folie.
Tillsätt grädden i stekfettet i stekpannan. Pressa ner vitlöksklyftorna i pannan och tillsätt persiljan.
Låt alltsammans puttra ihop i 10 minuter till en vitlöksdoftande sås.
Rör om då och då.
Avsmaka såsen med salt och peppar, slå den löver de varma kotletterna på fatet.
Tips!
Gott att servera till:
Råstekt skivad potatis eller ugnsbakad potatis. Även pommes chips är gott till.
Bjud en grönsallad till.
Verkligen gott, lite variation frän det vanliga
tack för ett kanonrecept .. detta var det godaste jag ätit på mkt länge . och kommer att laga det många många ggr i framtiden.. kram tesse
tack för ett kanonrecept .. detta var det godaste jag ätit på mkt länge . och kommer att laga det många många ggr i framtiden.. kram tesse