Grön potatischeesecake

Serverar: 8-10 portioner

Till det stora buffébordet med många gäster går den här rätten alldeles utmärkt att göra dagen innan. Passar bra till spett med kyckling eller lax. Garnera med färska örter före servering.

Ingredienser

  • 125 g mörkt bröd, t.ex. kavring
  • 50 g smör
  • 500 g potatis
  • 2 avokado
  • 125 g Desirée apetinaost i bit
  • 1 dl kesella
  • 1 dl crème fraiche franska örter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½-1 tsk sambal oelek
  • Medelhavsörter, t.ex. timjan och basilika
  • Instruktioner

    1. Finfördela brödet i matberedare eller finhacka för hand. Smält smör och blanda med brödsmulor. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och ställ i kyl.
    2. Skala potatis. Dela och kärna ur avokado. Mosa eller hacka potatis, avokado och 2/3 ost grovt. Blanda med kesella, crème fraiche, vitlök, salt och sambal oelek.
    3. Lägg i pajformen och släta till ytan. Täck med plastfolie. Låt stelna i kyl 1-2 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben