Potatischeesecake med fetaost

Serverar: 8-10 portioner

En härlig rätt på bordet till adventsbuffén.

Ingredienser

  • 125 g kavring el annat mörkt bröd
  • 50-75 g smält smör el margarin
  • Fyllning
  • 500 g kokt kall och skalad potatis
  • 200 g fetaost i bit, spara en liten bit till garnering
  • 250 g Kesella
  • 1 kruka gräslök
  • 1-2 msk dijonsenap
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk hackade färska örter, t.ex. timjan el basilika
  • Garnering
  • Fetaost
  • Örter
  • Ev cocktailtomater
  • Instruktioner

    1. Mixa brödet i en matberedare eller hacka det riktigt fint för hand. Blanda smulorna med smält matfett och tryck ut massan i en forma med löstagbar kant, ca 22-24 cm i diam. med ett bakpapper fäst i botten. Låt stå svalt medan du gör fyllningen.
    2. Fyllning: Mosa potatisen och dela fetaosten i små bitar. Blanda kesella, finklippt gräslök, senap och kryddor, vänd ner potatis och fetaost i blandningen. Fördela fyllningen på bottnen, pressa lätt och jämna till med en slickepott. Täck med plastfilm och förvara i kylen i minst 3 timmar.
    3. Garnering: Smula över fetaost och strö över kryddörter samt ev några små kvartade cocktailtomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Annelie1969 26 januari 2009

    Supergod. Serverade den till en Örtmarinerad Fläskfilé.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben